Magazijn met kleren en schoenen

Steun Ukrainse noodopvang in Katowice, Polen

Onze vrienden Eric en Martyna wonen in Katowice, Polen, een paar honderd kilometer van de grens met Ukraine. Daar helpen zij op dit moment bij een noodopvang die is gevestigd in het culturele centrum waar Martyna werkt. Het gebouw is omgebouwd tot eerste noodopvang. De gangen en de expositieruimte fungeren als tijdelijke slaap- en verblijfplaats.

Families krijgen een bed als eerste opvang. De plek is vaak de eerste veilige plaats over de grens waar mensen heel even op adem kunnen komen. Van daar uit wordt langduriger verblijf geregeld bij familie of vrienden in bijvoorbeeld Polen of Duitsland. Als die er niet is wordt elders langdurige opvang geregeld. Per dag komen er tientallen families aan, meestal met weinig of geen spullen, soms met hun huisdier.

Afgelopen week waren Eric en Martyna een paar dagen bij ons. Ze lieten foto’s zien van de situatie ter plaatse. Mensen die arriveren hebben nagenoeg niets meer, er is een constante behoefte aan wisselende spullen. Afgelopen weekend waren dat bijvoorbeeld slippers. Er is vaak behoefte aan heel praktische zaken. Denk aan bijvoorbeeld douchegel, shampoo, scheermesjes en wasmiddel maar bijvoorbeeld ook vers fruit. Die zijn nog wel te koop maar de financiĆ«le middelen zijn zeer beperkt.

Clarissa en ik hebben besloten een kleine actie op te zetten zodat we dit specifieke project en de inspanningen van Martyna en Eric kunnen ondersteunen. Zo kunnen we heel direct bijdragen aan de eerste nood.

De komende tijd willen we geld ophalen waarmee Martyna en haar team spullen in kunnen slaan waar zo’n grote behoefte aan is.

Bij deze dus het verzoek om ons daarbij te ondersteunen. Wij zullen jullie bijdragen direct doorsturen naar Eric en Martyna. Hiervoor hebben we een tikkie aangemaakt. Elke bijdrage is meer dan welkom. En delen van dit bericht is lief!

Gebruik deze TIKKIE LINK om een bijdrage te geven.

Dank voor je hulp!

Clarissa en Ron